U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Garnalen-röstikroketjes met rucolasalade

45 min voorbereidingstijd + 5 uur wachten + 10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 250 g Aviko Rösti Original (verpakking 750 g)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 100 g bloem
  • 250 ml visbouillon
  • 2 el droge witte wijn
  • 2 el slagroom
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 4 eieren
  • 150 g paneermeel
  • Olie om te frituren
  • 75 g rucola
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • Olijfolie extra vierge

Bereiding:

  • Week de blaadjes gelatine in koud water. Smelt de boter in een sauspan. Voeg 50 g bloem toe en bak 2 minuten mee, zonder te kleuren.
  • Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij. Klop door tot een gebonden, dikke ragout. Voeg de wijn, slagroom en rösti toe en verwarm de ragout nog 5 minuten op laag vuur.
  • Neem de pan van het vuur. Los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine een voor een al roerende op in de warme ragout. Voeg de garnalen en peterselie toe en breng de ragout op smaak met zout en peper.
  • Schep de ragout in een diep bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de ragout afgedekt minstens 4 uur in de koelkast om goed stevig te worden.
  • Snijd de stijve ragout in 20 gelijke stukken. Rol elk stukje met natgemaakte handen tot een mooie kroket; zorg dat er geen barstjes zijn.
  • Strooi de resterende bloem in een dikke laag op een plat bord. Klop in een diep bord de eieren los en strooi het paneermeel op een laatste bord. Rol de kroketten een voor een door de bloem, haal ze door het ei en rol ze dan door het paneermeel.
  • Wentel ze daarna nogmaals door het ei en het paneermeel. Zorg dat de kroketten er rondom volledig mee bedekt zijn.
  • Laat de paneerlaag van de kroketten minstens 30 minuten drogen in de koelkast of bewaar de kroketten tot gebruik in de diepvries.
  • Verhide frituurolie tot 180 °C en bak de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Leg de kroketten op 10 borden. Leg er een toef rucola met sjalot bij. Besprenkel de rucola met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Lekker met een dot citroenmayonaise.

 

Tip: Laat voor chorizokroketjes de garnalen weg en bak in de boter 100 g chorizo in kleine blokjes. Liever geen vlees? Vervang de garnalen door 125 gram geraspte belegen boerenkaas.


Tip: Minder personen? Bewaar de rest van de kroketten goed verpakt in de diepvries (max. 3 maanden).

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 325 kcal
  • 22 g waarvan 5 g verzadigd
  • 22 g koolhydraten
  • 9 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 1,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen